Over Coras

Coras is een DJ die als geen ander weet wat dansbaar is.
Met eindeloze energie en funky basslines, groove ritmes en dikke beats sleept Coras iedereen de dansvloer op voor een onvergetelijke avond. Gegarandeerd legendarische herinneringen.

Een avond met Coras is nooit hetzelfde. Hij dans met je mee.
Brengt de heerlijkste beats voor de beste ‘feel good’ vibe op de dansvloer.

Allround DJ

Coras is een allround DJ, met voorkeur voor dansbare beats.
Allround wilt zeggen dat hij veel verschillende muziekstijlen draait en op verschillende feesten kan draaien.

Draaistijl

De draaistijl van Coras ligt fijn aan het gehoor.
Hij bouwd de avond mooi op om het publiek een warm te krijgen. Hij draait de liedjes niet te snel achter elkaar. Het leukst is natuurlijk om wat meer van en nummer te horen en lekker mee te zingen. Maar voordat het verveelt mixt Coras weer door naar het volgende nummer. Zo blijft de dansvloer geboeid.
Muziek wordt afgewisseld in verschillende stijlen, met zo nu en dan een Coras-touch, op deze manier is de avond een dynamische beleving.

Coras' (favoriete) muziekstijl

Kenmerkend voor de muziek van Coras is dat het dansbaar is en een hoog feest gehaalte. Bekende nummers afgewisseld met interresante remixes die het goed op de dansvloer doen.

Zijn favoriete stijlen zijn die met lekkere ritmes, waarbij je niet stil kan staan.
De dikke beats van dance vindt hij heerlijk om te draaien en doen het altijd goed op de dansvloer. De bekende 4-on-the-floor zit blijkbaar gewoon in ons Nederlandse bloed.
Maar ook die funky pop kan niet ontbreken. Combineer dit met en vleugje vrolijke mee zingers en latin-achtige ritmes, waarbij de heupen kunnen gaan swingen, en je hebt de unieke Coras mix.

Jouw muziekstijl?

Daarnaast vind Coras het leuk om de gasten te bedienen, het echte DJ vak.
Hij draait maar al te graag de liedjes die het publiek graag wilt horen. Het blijft magisch op het moment dat iedereen een nummer hoort waarbij ze los kunnen gaan.
Samen met Coras' muziekstijl en die van jouw en je gasten, wordt elke avond een dynamische en uniek feest. Waarbij iedereen danst, de polonaise niet ontbreekt en er (van links naar rechts) gesprongen wordt.

Christelijke identiteit

Coras kenmerkt zich door zijn christelijke identiteit. Dat wilt niet zeggen dat het alleen maar "heilige boontjes" muziek is of saai, maar wel verantwoord.
Lees verder over de christelijke identiteit en wat daar bij komt kijken.

Biografie

Zestien jaar en in de ban van muziek. Joas zag op jeugdclub in de hoek een cd-speler en mixer en muziek schalde uit de boxen. Zijn grote passie was geboren.

Met hulp van een vriend ging Joas snel van start om zelf liedjes te mixen op zijn computer. Hoewel hij jong was, werkte hij hard om zijn eigen mixer en boxen te kopen. Hier begon de start van zijn toen nog ijdele hoop voor een eigen DJ-carrière.

Joas aan het draaien bij zijn jeugdclub.

Al begon het klein. Erg klein. Elke jeugdavond sleepte hij zijn eigen computer, beeldscherm, mixer en boxen mee. Maar na enige tijd werd het werk steeds groter en draaide hij vanaf 2009 als vaste DJ bij christelijke jongerencafé Williams in Apeldoorn. Zijn DJ-set en met name zijn DJ-skills breidde langzaamaan uit.

Steeds meer ervaring. Steeds meer kennis en feeling met de muziek. Anno 2013 popte er dan ook een droom op: door middel van muziek mensen samen brengen en genieten! En dat leidde tot een eigen naam: Coras. Een naam met veel betekenis: een combinatie van de naam Cor (Joas’ vader) en zijn eigen naam Joas.

Coras staat daarom in de startblokken om muziek en dans bij jou te brengen. Joas, nu 30 jaar en jarenlang ervaring, brengt mensen samen op de dansvloer. Eindeloze energie en kleurrijke muziek. Uniek op alle gebieden en brengt originele muziek van funk tot dirty. Groove tot energy. Coras brengt je altijd een feel good vibe op de dansvloer.